Mangler du brunchbrød eller hotdogbrød?

Det er søndag morgen og det er din tur til at hente brød. Men hov, du er vel ikke på vej til bageren for at hente brød bagt på mel? Nåh, det tænkte jeg nok, du mangler bare en god opskrift på et par brunchbrød, som også kan anvendes til at støtte en god pølse.

2014-03-02 11.51.57

Når frokosten skal imødekommes med en god snack efter en hård lørdag aften “morphes” brunchbrødet om til hotdogbrød.

2014-03-02 14.27.16

Ingredienser:

  • 4 hele friske æg
  • 1 dl sesamfrø
  • ½ dl chiafrø (købes på nettet hos eksempelvis www.med24.dk)
  • ½ dl kokosfibre (IKKE kokosmel) (købes i supermarkedet/nettet)
  • 3 spsk. HUSK ((psyllium-) loppefrøskaller – købes i supermarkedet)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl græsk yoghurt

2014-03-02 10.34.49

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne sammen – brug gerne en håndpisker med dejkroge.
  2. Lad dejen stå og hvile i 10-15 minutter mens du forvarmer ovnen på 200 grader
  3. Kom bagepapir på en bageplade og form brødene som små pølsebrød. Der bliver ca 6 styk af en portion.
  4. Bag dem i 20-25 minutter afhængigt af hvor “tykke” de er. Hvis de gøres fladere så giv dem kun 20 minutter.

Kan serveres som brunchbrød til morgenmaden med en gode skive ost eller spegepølse på. Jeg plejer at skære dem igennem og komme smør på. Til frokost kan de bruges til en god hotdog og de kan sagtens bære en rigtig god kvalitet ristet pølse med det hele.

Forkæl din indre stenaldermand/kvinde – Bon appetit!

Skriv et svar