Stenalderens rugbrød – findes det?

Indrømmet, jeg savner indimellem et stykke brød. Og da stenalderkosten har gjort sit indtog hos mig os er traditionelt brød blevet “forbudt”. Nu er vi ikke fanatiske, så selvfølgelig spiser vi stadig brød når vi er i byen og bliver det budt.

Men jeg har altså savnet et reelt alternativ til rugbrød/franskbrød. Nuvel – nøddebrød har jeg da lavet en del af, men det kan godt virke en smule tungt i længden og kan ikke bruges til alt. Derfor var jeg rigtig glad da det lykkedes mig at lave et dejligt stykke grøntsagsfladbrød, der ikke indeholder mel, men til gengæld er fyldt med alt det gode. Det er samtidigt en super måde at få nogle flere grøntsager på, da brødet er lavet på knuste nødder og grøntsager. Denne kombination giver en dejlig blød konsistens og kan bruges til både morgenmad, frokost, i madpakken eller når du bare er lidt sulten for sjov.

2014-02-21 14.22.26

 

Ingredienser:

  • 1 stor gulerod
  • 1 helt broccoli
  • 60-70 gram hasselnød
  • 40 gram solsikke
  • 1½ spsk loppefrøskaller (HUSK – naturlægemiddel)
  • lidt frisk persille
  • 2 hele æg
  • 70 gram revet ost
  • 1 tsk timian (tørret)
  • ½ tsk cayennepeber (vigtigt af hensyn til den samlede smag, men pas på ikke at bruge for meget)
  • salt

Sådan gør du:

  1. Skræl og riv gulerod og broccoli fint – foodprocessor er at foretække
  2. Knus hasselnød og solsikke til mellemgroft mel
  3. Blend del hele sammen med æg, revet ost, timian, cayennepeber, persille og salt i din foodprocessor. Hvis man er lige så heldig som mig og have en Bamix stavblender kan den selvfølgelig bruges – til det hele 🙂
  4. Tænd ovnen på 200 grader
  5. Form brødene i 10 cm runde og ca. 1 cm tykke – der bliver 7-8 stk.
  6. Kom dem på en bageplade på bagepapir og bag dem i 25-30 min

Kan opbevares i en lufttæt bøtte. Prøv også med blomkål eller anden sjov grøntsag, men glem ikke cayennepeber, da den giver en fantastisk kontrast til det lidt søde/bløde brød. Du kan komme hvad som helst på brøder- Lurpak smør med lækker spegepølse (spegepølsen gerne fra Nyord), lækker skinke, ja der er ingen grænser.

Forkæl din indre stenaldermand/kvinde – Bon appetit!

Skriv et svar