Stegt flæsk og persillesauce uden stivelse

Er du til stegt flæsk og persillesauce ligesom mig, men ikke vild med stivelsen fra kartoflerne og saucen med mel,  så er opskriften her måske noget for dig.

Jeg holder meget af vores “nationalret nr et eller andet” men desværre indeholder den gængse udgave en masse stivelse fra kartoflerne og en del hvidt mel i saucen (opbagt). Det ville jeg meget gerne udfordre og det synes jeg selv er lykkedes med retten her. Det tager lidt længere tid men jeg synes det er det hele værd.

I stedet for kartofler bruger jeg rodfrugter (kogt og derefter bagt) og persillesaucen er lavet på fløde, æggeblomme og smør med et par stænk fra hvidvinseddikeflasken – og hakket persille naturligvis.

2014-09-20 17.37.08

Ingredienser:

  • 1 kilo blandede rodfrugter (persillerod, parstinark, gulerod og sødkartoffel)
  • Stegeflæsk i skiver (rigeligt)
  • Smør (2 spsk)
  • 1/2 liter fløde
  • 1 æggeblomme (et bægre med 2 hvis de er varmebehandlet)
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Salt og peber

2014-10-05 16.36.27

Sådan gør du:

Skræl rodfrugterne og skær dem i tern og kog dem i rigeligt vand i 15-20 minutter. Mos dem med en grov gaffel (glem alt om piskeris her) og kom eventuelt en lille klat smør i. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, kom et passende antal mostoppe på en bradepande beklædt med bagepapir og bag i 45 minutter. Jeg brugte en flødeskumssprøjte til at lave toppene, men det er kun for udseendets skyld.

Bank flæsket fladt og kom det på en bagerist – drys salt på flæsket og kom dem i ovnen på 200 grader varmluft i 40 minutter (afhængigt af hvordan du vil have flæsket) og vend  det efter 25 minutter. Husk at stille en bradepande under til at samle det overskydende fedtstof op ellers har du røg i hele køkkenet.

Hvis du kun har én ovn anbefaler jeg at bage mostoppene først og tage dem ud efter 30 minutter. Herefter steges flæsket og når det er færdigt varmes mostoppene igen i 10-15 minutter.

Når du har ca. 25 minutter tilbage af processen (når flæsket har ca. 10 minutter tilbage) begynder du på persillesaucen. Kom 1/2 liter fløde i en gryde, pisk æggeblommer i og lad det få et hurtigt opkog. Skru ned for varmen og lade saucen koge ind i 10-15 minutter – rør lidt indimellem. Når saucen er kogt passende ind piskes smørret i og derefter tilsættes den hakkede persille. Smag til med salt og peber og kom  hvidvinseddiken i hvis du synes saucen virker for kraftig.

Bon appetit – HAND (Have A Nice Day)

Skriv et svar