Pebersaucen, der fortjener en plads i himlen

En Ferrari uden hjul er ligesom ikke det samme som en med. På samme måde har jeg det med sauce til en god middagsret – det bliver ikke helt det samme uden. Og da jeg har valgt mel og stivelse fra er mit fokus at finde nogle gode saucer uden.

Jeg faldt over en pebersauce, som jeg trimmede en lille smule og jeg må indrømme – den fortjener en plads i mit madhimmerige. Nem, enkel og hurtig med en perfekt balance mellem det søde og sure uden brug af sukker og stivelse. Indrømmet,  der sneg sig altså et skævt af min ynglings rom fra AH Riise med fra min lokale rompusher. Flasken stod på køkkenhylden og kiggede på mens saucen blev til og da jeg ikke kunne holde dens skrigeri ud overgav jeg mig. Prøv det – også selvom du synes kombinationen af trøffel, champignon, madagascarpeber og sprut lyder en smule weird – det er himmelsk.

20141129_180514651_iOS

 

Ingredienser (2 personer):

Sauce:

  • 2 store spsk. madagascarpeber i saltlage – skal skylles
  • 1 lille citauerløg – finthakket
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 125 gram champignon skåret i fine skiver
  • 1 spsk. flydende oksebouillon
  • 2 spsk. trøffelolie
  • 1 skvæt rom, whisky eller cognac (jeg bruger rom aht sødmen)
  • Mild paprika – hvis vil have stærk sauce bruger du bare en heftig en af slagsen
  • 1/4 liter piskefløde
  • Salt

Tilbehør (rösti):

  • 1 stor gulerod eller 2 mellem – kan også købes revet i poser
  • 1 sødkartoffel
  • 2 æg (mellemstore eller store)
  • Sesamfrø
  • Græskarkerner
  • Salt og peber

Bøffer efter eget valg – jeg brugte tykstegsfilet

Tilberedning:

  1. Skyl madagaspeberkornene grundigt – saltlagen kan godt have en kedelig smag, som du ikke ønsker med i saucen
  2. Svits de finthakkede løg i smør og efter nogle minutter tilsættes de fintskårne champignoner
  3. Pres hvidløg og en spiseskefuld madagascar peber – det forstærker pebersmagen når de knuses
  4. Tilsæt resten af peberet
  5. Tilsæt oksebouillon, trøffelolie og spiritus
  6.  kom fløde i, kog op og lade det simre til konsistensen er den rette
  7. Riv gulerod og sødkartoffel
  8. Bland æg, sesamfrø og græskarkerne i
  9. Form til röstier og steg på panden i smør
  10. Kom bøfferne på en pande og steg dem som du ønsker

Nu står du med en dejlig ret der samtidigt er super god for din krop. Og i min verden er sukker og stivelse det rene gift, men til gengæld er jeg ikke fedtforskrækket – i november måned brugte vi 10 liter fløde og 30 æg og vi havde kun gæster 3 gange – så jo – vi får masser af fedt. Kolesterol hysteriet preller også helt af på mig.

/HAND (Have A Nice Day)

 

Skriv et svar